Välkommen till Valbohem!


Valbohem AB är det kommunala bostadsföretaget i Färgelanda kommun. 

Vår vision är att Valbohem ska vara den attraktiva hyresvärden i Färgelanda som utvecklar framtidens boende!


Vi förvaltar 624 lägenheter och c:a 5056 m2 lokaler i kommunens tätorter Färgelanda, Högsäter, Ödeborg, Stigen och Ellenö. 


Företaget ingår i SABO-organisationen och vår ambition är att erbjuda bra bostäder med hyresrätt. Nära till service och med fastighetsskötare och administrativ personal på nära håll. 

Här i kommunen bor 20 % av invånarna i Valbohems bestånd.

Det är trevligt att leva och bo i vår kommun. 

Majoriteten av våra lägenheter ligger i markplan med en egen uteplats. Hos oss har du alla möjligheter att hitta ett boende som passar just dig. Från första ungdomsboendet till trygghetsboendet. Valbohem vill skapa bostäder för hela livet. Behoven skiftar och vi ska därför kunna erbjuda områden som passar de olika skedena livet.

Kontakta oss om Du vill ha ett boende där trygghet, flexiblitet och service ingår i hyran.

Gå in och titta vad som är ledigt just nu!

Stiftelsevägen
Stiftelsevägen

Aspekullen fasad
Aspekullevägen

En vacker fasad.

Hyresgästerna har stor frihet att påverka sina uteplatser, vilket ökar trivseln och samhörigheten i våra områden.

 

Hemsidan uppdaterad 2017-01-11 lediga lägenheter är uppdaterad 2017-01-11

Senaste nytt :

2017-01-11

Samtliga lägenheter på Hermelinvägen 13 är uthyrda. Vi välkomnar de nya hyresgästerna och hoppas att de ska trivas i nyproducerad lägenhet med hög standard. 

2017-01-04

Vi har gjort i ordning lekplatsen på Sågvägen i Ödeborg.

2017-01-02

Den 5 och 6 januari är kontoret stängt. Välkomna åter 9 januari. Akuta felanmälningar hänvisas till jouren på telefonnummer 010-470 53 00.

2016-12-20

Valbohem AB önskar alla en riktigt god jul och gott nytt år.

Jul2009 

Vi har stängt den 23 december och vi välkomnar er tillbaka tisdagen den 27 december.

2016-12-15

På grund av brand i Färgelanda kommuns värmeverk kommer det att bli störningar i värme och varmvatten för Centrala Färgelanda.

2016-12-14

Störning av värme och varmvatten för Centrumvägen, Lillåvägen, Allhemsvägen och Skolvägen i Färgelanda. Felsökning pågår av tekniker. Färgelanda kommun jobbar på för att lösa problemet så fort som möjligt.

2016-12-12

Tisdag den 13 december från kl 15.00

Färgelanda kommun avser att ha ett planerat stopp av leverans av fjärrvärme och varmvatten till idag anslutna abonnenter. Gäller för dig som bor på Centrumvägen, Lillåvägen, Allhemsvägen och Skolvägen i Färgelanda.

Fjärrvärmeentreprenören skall utföra nödvändiga arbeten med omkoppling av panncentral.

Entreprenören håller på tills de är klara på kvällen, senast klockan 24.00.

Är det kallare än -2 gr, sker ingen avstängning denna dag.

Var sparsamma med varmvattensförbrukning under eftermiddag/kväll.

Frågor mm hänvisas till Färgelanda kommun.

2016-12-05

Det finns 3 stycken lediga lägenheter kvar på Hermelinvägen 13 i Färgelanda. Lägenheterna är nyproduktion och inflyttning sker 1 april 2017. Kika in på länken lediga lägenheter och få mer information. Passa på att bosätta dig i ljus och fräsch markplanslägenhet med uteplats. 

2016-12-02

PK data har flyttat in på Genvägen 29 i Högsäter. Vi önskar dem lycka till.

Artikel i Dalslänningen. 

2016-11-25

Vi önskar alla våra hyresgäster en trevlig första advent.

2016-11-15

På Hermelinvägen 13 är det i full gång med takläggning.

 

2016-11-08

När snön faller – och i synnerhet vid kraftiga snöfall – måste Valbohem göra prioriteringar i snöröjningen. Då är det säkerhet och framkomlighet som kommer först. Vi ber också om förståelse för att hur vi än gör kan inte alla bostadsområden, trottoarer och övriga ytor bli snöröjda samtidigt.

När det kommer snö eller uppstår halka försöker vi prioritera de områden där man har störst behov att komma fram, t.ex. äldreboendet Solgården i Högsäter.

Därefter skyndar vi oss att ta hand om våra bostadsområden, parkeringar och övriga ytor.

Hur snart vi börjar ploga vid ett snöfall finns det inget entydigt svar på.

Oftast är det en provisorisk plogning på samtliga områden. Därefter kommer vi tillbaka och plogar klart. Det kan därför dröja innan området är färdigröjt.

Här följer en liten sammanfattning av hur ansvaret ser ut avseende snöröjning;

Bostadsområden och allmänna ytor

Valbohem ansvarar för att ditt bostadsområde och de allmänna ytorna där blir snöröjda och halkfria. Vi snöröjer också våra fastigheters tak vid behov. Vissa områden är det vägföreningen eller Färgelanda kommun som sköter snöröjningen.

Parkeringsplatser

Valbohem plogar den allmänna ytan samt de parkeringsplatser vi kommer åt (alltså där det inte står några bilar) på våra parkeringar.

Vi plogar den allmänna ytan på parkeringen, medan hyresgästen själv ansvarar för att skotta sin parkeringsruta. Om din bil får en snövall efter Valbohems skottning (på grund av att din bil står parkerad vid vår plogning) ansvarar du själv för att skotta bort vallen.

Balkong/uteplats

Hyresgästen ansvarar själv för sin balkong/uteplats. Det är särskilt viktigt att du ser över din balkong vid snöfall, eftersom snöras kan orsaka olyckor.

Handskottning

Hyresgästen ansvarar själv för handskottning vid egen entré. Om man inte klarar av att handskotta själv får man köpa tjänsten eller be någon anhörig om hjälp.

2016-10-20

Valbohem är bäst på att spara energi. Vi toppar listan över de bostadsföretag som hittills sparat mest.  Vi har lyckats spara 32,2 procent sedan 2008.

Läs mer

2016-09-21

Återuppbyggnad av Hermelinvägen 13 i Färgelanda pågår för fullt. Planerad inflyttning april 2017.

Hermelinvägen 13 i Färgelanda

2016-09-15

Hyrorna delas ut under torsdagen och fredagen. De som har autogiro får inget nyhetsbrev. Klicka på länk så kan du läsa nyhetsbrevet.

Nyhetsbrev oktober

2016-09-12

Våra fastighetsskötare kommer att delta i en utbildning på tisdag och onsdag. Endast akuta felanmälningar mottas under dessa dagar.

2016-08-19

Yngves Elektronik hälsar att Eurosport har teknikomläggning från idag och hela nästa vecka. Endast hyresgäster boende i Färgelanda kommer att kunna se sändningar från Eurosport. Vecka 35 kommer ni som bor i Högsäter, Stigen, Ödeborg och Ellenö få åter Eurosport.

2016-08-15

Idag hälsar vi Kåre Pettersson som fastighetsskötare för Högsäter och Mattias Persson för Stigen, Ödeborg och Ellenö. Telefonnummer till Kåre är 070-567 80 35 och Mattias 070-310 11 23

2016-08-08

Det har varit inbrott i ett flertal garage på Höjden. Du som har blivit drabbat får göra en polisanmälan och ta kontakt med ditt försäkringsbolag.