Boendeinformation


Här har vi samlat information för dig som är eller kommer att bli hyresgäst hos Valbohem AB.

Felanmälan

Gör din felanmälan till din fastighetsskötare under kontorstid. Fastighetskötaren tar kontakt med förvaltaren om han behöver ytterligare resurser.

Störningsjour

Efter kontorstid och på helger ska du ta kontakt med Securitas på telefonnummer 010-470 53 00 och anmälan om störande parkering 0771-76 70 00.

Den som har stört sina grannar kan få betala utryckningen.

Parkering

Du ska parkera din bil på anvisad parkeringsplats. Vill du hyra garage, carport eller motorvärmaruttag får du ta kontakt med kontoret så hjälper vi dig. Valbohem har ej parkeringar till alla hyresgäster på alla platser.

Biltvätt

Ska bilen tvättas så ska det göras i tvätthall hos bensinmacken. Att tvätta bilen på bostadsområdet är inte tillåtet. Tvätt- och rengöringsmedel rinner direkt ner i dagbrunnen, vilket inte är miljövänligt.

Snöröjning

Vi ser till att våra bostadsområden blir snöröjda. Hyresgästen ansvarar själv för handskottning vid egen entré.

Skadedjur

Om du upptäcker skadedjur i din lägenhet ska du ta kontakt med Anticimex på telefonnummer 0522-64 68 00.

Tvättstugan

Du får endast tvätta på en bokad tid åt gången. Städa noga och plocka med dig tvätten efter din tvättid. Respektera de regler som gäller, så blir det mindre irritation. Kvarlämnade saker bortstädas av fastighetsskötaren.

Uteplats

De hyresgäster som har uteplats ska sköta den och se till att den hålls i god skick.

Förråd

Möbelförvaring utanför lägenhetsförråd eller i trapphus är ej tillåtet.

Fågelmatning

Det är förbjudet att mata fåglar oavsett årstid. Det lockar till sig skadedjur.

Toalettstol

Man får inte spola ner bindor, tamponger, näsdukar, tops eller kattsand i toalettstolen. De orsakar stopp vid spolning. Samma med doftblock som man kan hänga vid wc skålen kan orsaka stopp om den kommer med vid spolning.

Matolja

Matolja och rester från fondue eller fritös kan orsaka stopp i rör och ledningar. Om det är lite olja så ska man torkar ur med hushållspapper och slänga i röd soppåse. Är det mycket rester av olja ska man hälla över resterna i en brännbar förpackning och slänga i röd soppåse.

TV-kanaler

I vårt utbud finns följande kanaler: SVT 1, SVT 2, SVT 24, SVT Barnkanalen/Kunskap, TV 3, TV4, Kanal 5, TV6, Sjuan, Viasat Nature/Crime, MTV och Euro Sport Nordic. Hör av dig till oss om du vill ha kanalplan.

Antenner eller paraboler

Antenner eller paraboler får endast monteras upp efter godkännande av oss. Hör gärna av dig om du har frågor.

Fiber

I samtliga våra lägenheter finns fiber-lan installerat i samarbete med Telia. Ta kontakt med Telia för att skaffa abonnemang. Du kan välja tv, bredband och telefoni med fiber. Utrustningen för konverterna tillhör Valbohem och får inte förstöras eller tas med vid flytt. Gäller inte våra hyresgäster på Ljungvägen.

Hänsyn till grannar.

Efter klockan 22.00 på kvällen ska det vara tyst i lägenheten. Tänk på att grannar ska kunna sova i lugn och ro.

Betala din hyra

Hyran ska betalas i förskott. Vill du betala din hyra via autogiro kan du ta kontakt med oss, så skickar vi en blankett med ansökan till dig. Vi samarbetar med Intrum Justitia, som bevakar försenade hyresinbetalningar.

Uppsägning

Du har 3 månaders uppsägning. Uppsägningen gör du skriftligen på baksidan av ditt kontrakt. Om du säger upp kontraktet t ex den 23 januari, så räknas de nästkommande 3 månaderna som uppsägningstid. Alltså februari, mars och april. 1 maj kan nästa hyresgäst flytta in.

In/Avflyttning

När hyrestiden har löpt ut skall hyresgästen senast påföljande dag lämna lägenheten och senast klockan 12 den dagen hålla lägenheten tillgänglig för den som skall tillträda den. Infaller den dag då lägenheten skall tillträdas eller lämnas på en lördag, söndag, annan allmän helgdag, midsommarafton, julafton eller nyårsafton, skall det i stället ske nästa vardag. Lägenheten skall lämnas väl städad. Glöm inte förråd, uteplats eller balkong. Ej städade lägenheter debiteras med vår självkostnad.

Visning av lägenhet

Har du sagt upp din lägenhet och vi har lämnat ut erbjudande till någon sökande är du skyldig att visa din lägenhet för den sökande. Vi brukar lämna ut telefonnummer i samband med erbjudande. Visning av lägenhet sker oftast enligt överenskommelse med hyresgäst och sökande.

Besiktning vid avflyttning

När du har städat din lägenhet, förråd, uteplats eller balkong vid flytt ska samtliga nycklar in till oss på Valbohem. När vi fått nycklarna görs en besiktning av lägenheten för att bedöma eventuella skador på lägenheten. Är lägenheten inte ordentligt städat får du göra en omstädning. Är lägenheten skadad eller sliten mer än normalt kan det hända att du får betala skadestånd till oss.

Vattenfall

De hyresgäster som har elavtal med Vattenfall måste själva ta kontakt med Vattenfall och meddela in eller avflyttning.

 

 

 

 
Länk till trivselreglor på andra språk: