Färgelanda

Centrala Färgelanda har en hel del att erbjuda

Här finns affärer, apotek, bibliotek och kommunal service. I Färgelanda finns förskoleverksamhet, grundskola och högstadium. Från busstationen vid Centrumhuset avgår bussar till större städer och inom kommunen. 

Adresser

Centrumvägen 34, 36 - 40 och Lillåvägen 3

Nära till centrum och busshållsplats.Tvättstugan för Centrumvägen 34 och Lillåvägen 3 finns i gaveln till Centrumvägen 34. Tvättstuga för Centrumvägen 36-40 ligger i källaren på 38 an. 8 st varmgarage.  Parkering finns. 

Tenggrens väg 2 och 4

Två hus byggda i traditionell byggnadsstil, sk. Dalslandsstugor. Här är det nära centrum och affären Konsum finns 2 minuters gångväg bort. Tvättstuga i den ena fastigheten och tomten gränsar till ett av Färgelandas vattendrag, Lillån. 

Sågverksvägen 2

 

Affärs- och bostadshus i centrala Färgelanda. Hiss finns i huset. Tvättstuga i källaren.
Här finns även Valbohems huvudkontor.

Aspekullevägen 5

Aspekullevägen 5

Denna fastighet är byggt i passivhusteknik med 4 stycken lägenheter varav 2 stycken 3 or och 2 stycken 4 or. Nära till centrum med några minuters gångavstånd. Alla lägenheter har tvättmaskin och egen parkeringsplats vid förråden.

Allhemsvägen 1 - 7 och Skolvägen 1 - 3

Allhemsvägen Skolvägen

Bostadsområdet ligger nära både kommunkontoret och Valboskolan. Blandat lägenhetstyp med antingen markplanslägenhet eller lägenhet i 2 plan. Tvättstugan i källaren på Allhemsvägen 11.

Aspvägen 2 och Hedekasvägen 21

Aspvägen Hedekasvägen

Varje lägenhet är utrustad med egen tvättmaskin, torkskåp, burspråk i vardagsrum. En mindre lekplats finns på Hedekasvägen 21. Parkering finns. Nära till centrum.

Konvaljvägen 2 - 16 och Vallmovägen 1 - 3

Gränstorpet

Bostadsområdet kallas för Gränstorpet. Här är det naturnära boende med skog intill. Barnvänligt område med en helt ny lekplats. Separat byggnad med tvättstuga. Bilplatser under tak med motorvärmare och garage finns. 

Ljungvägen 17 - 19

Ljungvägen


Här är det naturnära med mycket skog nära in på. Varje lägenhet har egen tvättstuga. Lägenheter med 3 rum och kök har uteplats och 2 rum och kök har altan. Parkering finns. Ca 1,5 km till centrum.